Responsive Ad
Responsive Ad
Featured Games
Cookie Consent

We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.

404Something Wrong!

The page you've requested can't be found. Why don't you browse around?

Take me back
Featured Apps

APMODY

Mauris lacus dolor, ultricies vel sodales ac, egestas vel eros.

webpaylaşım

Situs Coder Blogging yang menyediakan tutorial seputar Blog, Coding, dan Editing. Belajar Fundamental Programming disinlah tempatnya!

Code Pelajar

Fundamental Programming.

See All

google ban yemek ve googleden banı kaldırmak

Neden Ban Yersin Ve Ne Tür Ban Yersin


Google dizininde kendi domaininizi yazdığınızda aramalarda sonuç alamıyor veya arka sayfalarda yer alıyorsanız yada hitinizde gözle görünür düşüşler varsa muhtemelen googleden ban yemişsinizdir. Bunu anlamanın bir kaç yöntemi var (domain.com) googleye bu şekilde yazdığınızda sonuç alamıyorsanız ban yemişsinizdir demektir, bu domain ban cezasıdır. En çok görülen ban çeşitleri şöyle:



sandbox: Bu ban googleye yazdığınız domaininizin çıkmamasıdır. Sandbox mağdurusunuz.

bomb: Bu ban çeşidi belirli kelimelerden üst sıradayken gerilemedir, hafif bir ban cezasıdır. Banlandığınızı anlamak oldukça güçtür. Google dizinde epey gerileme olur.

Selling PageRank: Bu ban ceza çeşidi ise binevi googleyi kandırarak pr yükseltmektir yani yüksek pagerank değeri olan sitelerden link alarak(baclink) pr değerinizi yükseltmek. Bu ceza ya pr değeri düşürülür yada sıfırlanır oldukça sık görülen bir ban çeşididir geri dönüşümü olmaz.

Doorway Pages: Bu ban çeşidi sitenizin anahtar kelimelerini arka fon rengiyle aynı şekilde birden çok alakasız kelime kullanarak web sitenize yerleştirmekten doğar. Google buna kanmaz.

software: Arama motorlarının belirlediği arama motorları optimizesi (seo) ya aykırı nedenlerden doğan ban türüdür, seo düzenlemesinden sonra ban kaldırılır.

Bunlar bilinenler ve en çok görülen ban çeşitleridir, bundan daha hafif ban cezaları var fakat bu ban cezalarını anlamak güçtür.



Ban Yedim Ne Yapmalıyım?

  • İlk olarak sitenizi analiz edip emin olun.
  • Hatanın belirdiği tarihi belirleyip eklediğiniz kod veya paylaşımları kaldırın.
  • Domaini yeni aldıysanız ve banlıysa; bunu googleye domain whois bilgisinde satın alma tarihiyle beraber domainin tasarım ve içeriğin size ait olduğunu belirterek yeni bir değerlendirme isteyin.
  • Daha sonra sitenizi Google webmaster araçlarından zararlı içerikler tarama bölümünden taratarak zararlı içerikleri görebilirsiniz eğerki temiz çıkarsa bunu googleye değerlendirme için bildirin.
NOT: Bu her ban cezası için geçerli değildir, yapılabilecek en iyi yöntemlerdir.